Voordelen van een gezonde levensstijl: 5 strategieën om uw gezondste en sterkste leven tot nu toe te leiden

Sharing is caring!

U bent zich ervan bewust wanneer uw gezondheid niet op zijn best is. Misschien voel je je nu alleen maar “vreemd”. Je merkt misschien dat je uitgeput bent, dat je spijsvertering niet optimaal functioneert en dat je constant verkouden wordt. Mentaal zou je kunnen merken dat je worstelt met concentratie en dat je worstelt met zorgen of wanhoop.

Goed nieuws: een gezonde levensstijl kan je gelukkiger maken. Bovendien hoeft niet alles in je leven van de ene op de andere dag te worden veranderd. Eenvoudige wijzigingen die u kunt aanbrengen om uw welzijn te verbeteren, kunnen onmiddellijk worden doorgevoerd. En nadat u een wijziging heeft aangebracht, kan uw succes u aanmoedigen om voordeligere wijzigingen aan te brengen.

Een “gezonde levensstijl” is wat?

Je krijgt waarschijnlijk 50 verschillende definities van een ‘gezonde levensstijl’ als je 50 mensen vraagt ​​om het te beschrijven. Dat komt omdat er talloze benaderingen zijn voor een goede gezondheid. Een gezonde levensstijl leiden is net zo eenvoudig als dingen doen die vreugde en voldoening schenken.

Voor één persoon kan dat zijn vijf keer per week een wandeling van anderhalve kilometer, slechts één keer per week fastfood eten en om de dag contact maken met dierbaren, persoonlijk of virtueel. Anderen kunnen overwegen een gezonde levensstijl te leiden, waaronder het volgen van een ketogeen dieet, geen alcohol drinken en trainen voor en het lopen van twee marathons per jaar.

Ze zijn niet de een beter dan de ander. Beiden pasten fantastisch bij die persoon. Jij bepaalt wat een gezonde levensstijl definieert.

Hoe helpt het?

Aanpassingen om uw gezondheid te verbeteren, kunnen een positieve invloed hebben op uw lichaam, geest, financiën en zelfs het milieu.

1. Helpt ziekte te voorkomen

Door gezonde gewoonten aan te nemen, kunt u het risico op tal van ziekten verkleinen, waaronder ziekten die in uw familie voorkomen.

Zo hadden deelnemers aan een recente studie die acht weken lang een Amerikaans dieet met een hoog groente- en fruitgehalte aten, een lager risico op hart- en vaatziekten.

Een andere Source-studie uit 2020 ontdekte een vermindering van 25% in de incidentie van diabetes type 2 voor elke 66 gram toename van de dagelijkse inname van fruit en groenten.

Om het risico op ziekte te verminderen, kunnen volkoren granen de plaats innemen van sommige bewerkte granen. Volgens een onderzoek dat gebruikmaakte van observatiegegevens van meer dan 200.000 volwassenen, hadden mensen die volle granen aten een type 2-diabetespercentage dat 29 procent lager was dan mensen die er het minste van aten.

Dan een overzicht Volgens 45 onderzoeken verminderde het dagelijks eten van 90 gram (of drie porties van 30 gram) volle granen de incidentie van kanker met 15%, coronaire hartziekten met 19% en hart- en vaatziekten met 22%.

Elke dag slechts 11 minuten trainen kan uw leven verlengen. Meer dan 44.000 personen werden gevolgd in een studie uit 2020 door academici. Degenen die 11 minuten per dag matige tot krachtige lichaamsbeweging deden, hadden een lager risico om te overlijden dan degenen die dit slechts 2 minuten deden. Deze vergelijking ging nog steeds op, zelfs als mensen 8,5 uur per dag zaten.

2. Verlaagt de kosten

Het is verstandig om jaarlijks een lichamelijk onderzoek in te plannen bij uw huisarts. Het is met name relevant omdat sommige medische aandoeningen, zoals hoge bloeddruk, ‘stil’ zijn. Als gevolg hiervan weet u niet dat u het probleem heeft totdat u wordt gecontroleerd. Het houdt in dat ze geen symptomen vertonen.

De kans dat u een arts moet raadplegen, neemt echter af naarmate uw gezondheid verbetert. Er kan geld worden bespaard door de noodzaak van eigen bijdragen, medicijnen en andere behandelingen te elimineren.

3. verlengt de levensduur

Essentiële gezonde gewoontes zijn gekoppeld aan een langer leven. Als u 50 jaar oud bent en nooit hebt gerookt, een gezond gewicht heeft, regelmatig beweegt, met mate alcohol drinkt en een uitgebalanceerd dieet volgt, kunt u tot 14 jaar langer leven. Als u zelfs maar een paar wijzigingen aanbrengt, kan uw levensduur toenemen.

4. Het kan gunstig zijn voor het milieu

Sterk bewerkte voedingsmiddelen bevatten vaak geraffineerde granen en additieven die de smaak, textuur en kleur verbeteren. Enkele voorbeelden van deze voedingsmiddelen zijn kaassoesjes, kant-en-klare dessertcakes, kipnuggets en gezoete ontbijtgranen. Meer dan 70% van het voedsel dat in Amerikaanse supermarkten wordt verkocht, is ultraverwerkt.

Sterk bewerkte voedingsmiddelen dragen bij aan plastic afval, waterschaarste, verlies van biodiversiteit, ontbossing en de uitstoot van broeikasgassen.

Dan zijn er items gemaakt van dieren. Het fokken van dieren voor vlees en zuivel is goed voor 14,5% van alle broeikasgassen die door mensen worden geproduceerd, volgens een onderzoek uit 2013 van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (een organisatie binnen de VN die zich inzet voor het uitbannen van honger en voedselongelijkheid wereldwijd).

Er zijn echter snelle remedies beschikbaar. Volgens de National Resources Defense Council, als elke Amerikaan zijn wekelijkse inname van rundvlees met 1/4 pond zou verminderen, zou de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen hetzelfde zijn als het verwijderen van vier tot zes miljoen auto’s van de weg.

Maar het is niet alleen een kwestie van hoeveel of hoe weinig je verbruikt. Fietsen kan de hoeveelheid kooldioxide die in de atmosfeer wordt geproduceerd verminderen door korte motorritten te vervangen.

Volgens een onderzoek uit 2010 dat niet door vakgenoten is beoordeeld, zou de uitstoot van koolstofdioxide met meer dan 57.000 ton worden verminderd als 20% van de inwoners van Madison, Wisconsin elk jaar fietsen voor reizen van minder dan 5 mijl.

Een onderzoek uit 2017 in Stockholm wees ook uit dat de provincie 449 levensjaren per jaar zou kunnen redden als bestuurders die binnen een halfuur fietsen van hun standplaats woonden, met de fiets zouden pendelen in plaats van met de auto. Dat komt doordat er minder uitstoot wordt geproduceerd.

Deze projecties zijn niet alleen hypothetisch. Het programma voor het delen van fietsen in Barcelona vermindert jaarlijks de uitstoot van kooldioxide met ongeveer 10.000. Bron.