Tien suggesties voor het behouden van een gezonde levensstijl en gewicht

Sharing is caring!

Op dit kritieke moment begonnen we thuis te werken, weg van de universiteit, en zoveel mogelijk sociale interacties te vermijden. We zijn aan huis gekluisterd en moeten het voedsel eten dat al een tijdje in de koelkast of voorraadkast staat.

Onze sedentaire levensstijl, die wordt gekenmerkt door een grotere kans op inactiviteit, overmatig zitten en eten, verdriet, angst en stress. Tijdens de pandemie zullen velen van ons aankomen en dit misschien blijven doen.

Permanent overgewicht brengt ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee voor diabetes type 2, hypertensie, hartaanval, beroerte en andere medische aandoeningen.

Hier wil ik wat fundamentele begeleiding en middelen bieden voor het behouden van een gezonde levensstijl, gewicht en algemene gezondheid terwijl je thuis blijft en jezelf isoleert van sociale interacties.

1. Houd uw gewicht in de gaten door te meten

Het zal gemakkelijker zijn om te zien wat u aankomt en wat u verliest als u uw lichaamsgewicht dagelijks of wekelijks in de gaten houdt. Je gaat vooruit.

2. Eet gezonde maaltijden en minder ongezond voedsel.

Een voedzame maaltijd met meer eiwitten en vezels en minder vet, suiker en zout zou de maaltijd moeten zijn die u kiest voor lunch en ontbijt.

calorieën. Zie het volgende voor meer informatie over dieetsuggesties en voedingsmiddelen die u helpen gewicht te verliezen.

3. Gebruik multivitamine voedingssupplementen

Het nemen van een dagelijks multivitaminesupplement is een verstandige optie om ervoor te zorgen dat u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, vooral als u thuis geen brede selectie fruit en groenten heeft. Het belang van veel micronutriënten voor je vitamines A, B6, B12, C, D en E, zink, ijzer, koper, selenium en magnesium ondersteunen allemaal het immuunsysteem.

Er is momenteel echter GEEN BEWIJS dat het nemen van supplementen of “wondermineralensupplementen” positieve effecten zal hebben.

Toevoegen aan uw dieet zal helpen bij het afweren van de infectie of het versnellen van de genezing. Hoge vitaminedoseringen kunnen soms schadelijk zijn voor uw gezondheid.

4. Beperk suikerhoudende dranken, drink water om gehydrateerd te blijven en blijf actief.

Er is echter geen bewijs dat het vaak drinken van water (bijvoorbeeld elke 15 minuten) uw gezondheid kan verbeteren.

minuten) kan helpen bij het stoppen van eventuele virusbesmetting. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en drinkwater.

5. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging en lichamelijke activiteit

Op dit moment is thuis sporten misschien een verstandige optie. U kunt echter ook buiten gaan hardlopen of een hondenwandeling maken. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van lokale evenementen, inclusief eventuele limieten of vereiste zelfquarantaines. Voor meer

Raadpleeg de ACSM voor informatie over het handhaven van fysieke activiteit terwijl u thuis bent.

6. Verkort scherm en zittijd

U kunt niet immuun worden voor uw inactieve tijd door middel van lichaamsbeweging. Zelfs frequente sporters kunnen te maken krijgen met verhoogde risico’s.

Als mensen veel tijd achter computers doorbrengen, lopen ze het risico diabetes, hartaandoeningen en beroertes te krijgen. Praktisch Over pauzes gesproken, je zou kunnen overwegen om iets actiefs te doen, zoals een paar baantjes trekken op kantoor of in de kamer gedurende de dag.

7. Zorg voor voldoende rustgevende slaap

Je immuunsysteem en slaapkwaliteit en -kwantiteit zijn sterk gecorreleerd. Als u zeven tot acht uur per nacht slaapt, kunt u uw immuunsysteem gezond houden.

8. Drink matig en blijf nuchter

Alcoholgebruik beschermt u niet tegen besmetting met het coronavirus. Onthoud dat die calorieën uit alcohol snel kunnen oplopen. Matiging is essentieel bij het gebruik van alcohol.

9. Leer je emoties onder controle te houden

Tijdens een pandemie is het normaal dat mensen angst, angst, wanhoop en onzekerheid voelen. Verminderen

U kunt het advies van de CDC over stress en coping gebruiken om gewichtstoename als gevolg van stress te voorkomen.

10. Gebruik een mobiele app om je hartslag, beweging en slaap te volgen

Herinner uzelf eraan dat mensen met ernstige chronische ziekten zoals obesitas, diabetes en hartaandoeningen meer kans hebben om problemen te ontwikkelen en echt ziek te worden van COVID-19. Ze moeten met hun zorgverleners praten en hun advies opvolgen.