Er Zijn Een Aantal Zaken Waar Je Rekening Mee Moet Houden Als Je Op Het Internet Aan Het Surfen Bent! Let Goed Op Want Er Zijn Wat Gevaren Te Vinden!

Sharing is caring!

Internet is geweldig, maar je moet voorzichtig zijn, zoals op straat! Hier zijn enkele regels die u moet naleven om beter van internet te genieten en onaangename verrassingen te voorkomen. En nog belangrijker, vergeet niet dat zelfs als uw ouders niet de koningen van internet of de computer zijn, ze ervaring hebben en u kunnen helpen surfen, vooral als u problemen ondervindt.

De volgende regels worden meestal meegestuurd als je een internet, tv en bellen abonnement afsluit. Het is tegenwoordig zo makkelijk geworden om een veilige oplossing te kiezen op het internet. Het is zelfs mogelijk geworden om een  broker vergelijken binnen 5 minuten opgelost te hebben. Toch kleven er soms wel wat gevaren aan het internet, lees maar eens verder.

Wanneer Ik Surf Op Het Internet

 • Alles is niet voor mij op internet. Ik kies sites voor mijn leeftijd .
 • Ik geef nooitpersoonlijke informatie op het internet (naam, telefoonnummer, adres, naam van mijn school of mijn sportclub, …)
 • Ik geloof niet alles wat ik op internet zie of lees. Ik denk en vraag om advies als ik het niet zeker weet
 • Als er iets ongemakkelijk gebeurt, of een beeld dat me schokt, schakel ik het scherm meteen uit en vertel het mijn ouders
 • Zodra mensen met mij over geld praten of me vragen telefoonnummers te bellen, ben ik achterdochtig
 • Ik geef mijn wachtwoorden aan niemand en ik kies ze een beetje “ingewikkeld”, bijvoorbeeld door letters en cijfers te combineren
 • Als ze me lastigvallen op internet, geef ik geen antwoord, maar laat ik mezelf niet gaan en praat ik met volwassenen

internet en televisie

Als Ik Met Mijn Vrienden ‘Praat’

 • Ik vergeet niet dat je nooit kunt weten wie er achter een bijnaam zit
 • Ik accepteer geen vreemden op mijn contactlijsten
 • Het is beter om niet af te spreken voor echte mensen die bekend zijn op internet. Als ik echter echt besluit om het te doen, praat ik met een volwassene, word ik begeleid en organiseer ik de afspraak op een openbare plaats.

Wanneer Ik Chat, Blog, Enz

 • Facebook, MySpace, Skyblog … al deze sociale netwerken zijn ten minste 13 jaar verboden  om goede redenen. Ik wacht op de juiste leeftijd om te gaan. En nog belangrijker, ik lieg niet over mijn leeftijd. Er zijn ook sociale netwerken voor de allerkleinsten!
 • Ik vermijd om chats of forums te openen die niet voor kinderen zijn gemaakt
 • Ik zet mijn webcam niet aan als ik contact heb met mensen die ik niet ken
 • Wanneer ik naar MSN ga, chat of reacties achterlaat, gebruik ik een bijnaam.
 • Ik kies een goede bijnaam die niet laat zien of ik een meisje of een jongen ben, mijn leeftijd, waar ik woon etc.
 • Net als elders , houd ik mijn taal in de gaten , ik beledig of laster niemand en houd geen aanstootgevende, racistische, hatelijke, enz … Bovendien is het strafbaar door de wet
 • Ik publiceer geen foto’s van mijn klasgenoten of leraren zonder hun toestemming (of die van hun ouders voor minderjarigen)

Wanneer Ik Online Speel

 • Ik kies games voor mijn leeftijd. (Die van de grote broers en zussen zijn niet noodzakelijkerwijs voor mij)
 • Ik vraag mijn ouders zorgvuldig te kijken naar de kleine pictogrammen op de doos van de spellen (PEGI-pictogrammen) en die toelaten te weten of er geen inhoud in de spellen is die een probleem voor mij kan zijn, evenals om ervoor te zorgen dat ik oud genoeg ben om te spelen
 • Voor online games waarbij we communiceren met andere spelers , zijn de bovenstaande tips ook de moeite waard!
 • De tijd vliegt als je speelt: ik leer het te beheren om andere dingen te kunnen doen die me interesseren; Als ik het niet kan, vraag ik mijn ouders om me te helpen.
 • Ik isoleer mezelf niet om te spelen! Het is heel leuk om meerdere te spelen en het is echt niet aan te raden om je computer in je kamer te hebben.

Met Mijn Mobiel Let Ik Op De Volgende Zaken

 • Ik zorg ervoor dat ik niet iedereen stoor
 • Ik geef mijn nummer aan mijn vrienden en nooit online
 • Ik heb een goed wachtwoord ingevoerd om mijn gegevens te beschermen
 • Nadat ik me vanaf mijn mobiel heb aangemeld bij mijn accounts of apps, log ik uit
 • Ik vraag toestemming voordat ik op het web foto ‘s met mijn apparaat deel
 • Ik reageer niet op bizarre sms’en of advertenties
 • Als ik mijn pakket wil bewaren , vermijd ik om te kopen met mijn nummer
 • Ik verwijder de systematische geolocatie en activeer het wanneer ik het nodig heb. Hetzelfde voor Bluetooth .
 • Ik gebruik oordopjes, schakel ‘s nachts het netwerk uit. Mijn telefoon is geen Doudou, hij hoeft ook niet onder het kussen te liggen 🙂
 • Ik draag mijn telefoon niet te vaak in mijn voorzak of borstzak voor meisjes