Een gezonde levensstijl in 4 eenvoudige stappen

Sharing is caring!

Beschouw jezelf als een gezonde levensstijl. Afgezien van de occasionele omweg, geloven de meesten van ons dat we onze gezondheid redelijkerwijs kunnen behouden door uitstekende (of op zijn minst aanvaardbare) eetgewoonten en fysieke activiteit wanneer we maar kunnen. Maar is dat voldoende om als ‘gezond’ te kwalificeren?

Uit een recent onderzoek bleek dat een klein percentage van de Amerikanen een gezonde levensstijl leidt. Slechts 3% van de Amerikanen scoorde volgens de studie perfect op de vier essentiële elementen van een gezonde levensstijl, aldus de auteurs van de studie, die werd gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine. Aan amper 13,8% van de criteria werd voldaan, terwijl 34,2% slechts aan twee ervan voldeed. Mannen scoorden iets lager dan vrouwen.

Ontdek hoe u het doet op de vier criteria voor gezondheid die door de onderzoekers zijn geïdentificeerd:

 • Ben je een roker?
 • Ben je in staat om een ​​gezond gewicht te behouden (een BMI van 18 tot 25), of ben je op weg naar een gezond gewichtsverliesdoel?
 • Eet je elke dag minimaal 5 porties groenten en fruit?
 • Sport je vijf keer per week minimaal 30 minuten?

Het goede nieuws is dat op één na alle van deze gedragingen u bekend zouden moeten zijn, omdat de kliniek voor gewichtsverlies van hen allemaal afhangt. Het WLC-programma is opgebouwd rond gewoonten 2 tot en met 4, die we vaak bespreken, bepleiten en waarover we schrijven.

Iedereen is zich bewust van de schadelijke effecten van roken. Geef jezelf een schouderklopje als je een van de gelukkige mensen bent die nooit een nicotineverslaving heeft ontwikkeld. Ik hoop dat iedereen die rookt, een gezamenlijke inspanning levert om te stoppen. De voordelen van een rookvrij leven voor zowel uw gezondheid als de gezondheid van de mensen om u heen kunnen niet genoeg worden benadrukt.

Stappen in 4 en meer

Deze vier gewoonten zijn ongetwijfeld essentieel voor een gezonde levensstijl, terwijl sommigen beweren dat ook andere factoren moeten worden overwogen. Wat zou er precies op die lijst staan?

Voor de lol bedacht ik mijn eigen top tien van gezond gedrag (behalve de vier pijlers) die het welzijn en de vervulling van het leven verbeteren:

 • Poets en flos je tanden elke dag om ze gezond en ziektevrij te houden.
 • Geniet van een goede nachtrust. Niet alleen kunnen degenen die voldoende slapen beter omgaan met stress, maar ze hebben mogelijk ook een betere controle over het eten. Onderzoek suggereert dat een gebrek aan slaap een onbalans in onze ‘hongerhormonen’ kan veroorzaken, wat resulteert in te veel eten.
 • Eet als gezin regelmatig. Het stelt ouders in staat om het goede voorbeeld te geven, gezonder eten te promoten en de deur te openen naar stimulerende gesprekken. Het hebben van solide vriendschappen en familiebanden is essentieel voor een gezond leven.
 • Elke dag grijns en lach ik een paar keer hardop. Het houdt je in controle en maakt het omgaan met omstandigheden die je anders gek zouden kunnen maken gemakkelijker. Je kunt stripboeken lezen, sitcoms kijken of moppen vertellen om die gelukkige gevoelens op te wekken.
 • Besteed elke dag tussen de 10 en 20 minuten aan gebed, meditatie of een ander soort introspectie. Je mentale en emotionele welzijn en je vermogen om met de moeilijkheden van het leven om te gaan, worden allemaal verbeterd door contemplatie. Uw bloeddruk kan hierdoor zelfs worden verlaagd.
 • Maak gebruik van een stappenteller om je te motiveren om meer en meer te lopen. Doe je best om je dagelijkse stappentelling te verhogen in plaats van je zorgen te maken over hoe lang je zou moeten oefenen. Het maakt niet uit hoe je het krijgt, lichaamsbeweging kan stress verminderen, calorieën verbranden en je zelfvertrouwen vergroten.
 • Blijf rechtop. Je ziet er vijf pond lichter uit als je lang staat en je buikspieren aanspant. Als je loopt, denk er dan aan om je pas lang en strak te houden.
 • Probeer yoga. De oefeningen verhogen de kracht en flexibiliteit terwijl ze ook helpen bij het verbeteren van de balans. Deze vitale gebieden, die nodig zijn voor senioren, komen zowel mannen als vrouwen ten goede.
 • Versterk het eiwit. Uw voedingsplan moet deze vitamine bevatten, die 10% tot 35% van uw totale calorieën kan uitmaken. Door vezelrijk voedsel te combineren met eiwitten, zul je je verzadigd voelen met minder calorieën, omdat eiwit je een lange tijd vol houdt in je maag. Consumeer een paar noten, magere zuivelproducten, linzen, mager vlees, gevogelte of vis.
 • Last but not least: zorg voor een positieve mindset. Doe je uiterste best om een ​​”glas halfvol” houding te behouden. Het zou het beste zijn als je zelfverzekerdheid, bemoedigende connecties en een positieve mindset had om te slagen (“Ik denk dat ik het kan, ik denk dat ik het kan…”).