4 Apparaten Die Best Wat Energie Verbruiken In Het Huishouden! Wat Kun Je Doen Om Te Besparen En Welke Energieprijzen Zijn Op Dit Moment Actief In De Markt?

Sharing is caring!

We gebruiken energie voor veel van onze apparaten, zo heb je bijvoorbeeld de wasmachine of de koelkast die eigenlijk heel de dag energie nodig hebben. Maar welke apparaten in huis gebruiken nou echt veel energie? Als je dit weet kun je namelijk een stuk makkelijker energie besparen omdat je erachter komt op welke apparaten je moet letten. Lees snel verder als je graag meer hierover wilt weten.  De energieprijzen blijven namelijk stijgen en je betaalt steeds meer voor dezelfde hoeveelheid stroom.

De Wasmachine En Wasdroger Gebruiken Flink Wat Energie

Als een apparaat dat meerdere keren per week in huishoudens kan worden gebruikt, maakt de warmte en elektriciteit die wasmachines nodig hebben, hen een van de belangrijkste bijdragers aan het energieverbruik in huizen.

Hoe Kun Je Energie Besparen Met Een Wasmachine En Droger?

Omdat twee afzonderlijke machines worden gebruikt in het proces, zijn er een paar manieren om de benodigde elektriciteit te verminderen bij het reinigen van kleding. Vertrouw bij het gebruik van de wasmachine op de koudwater functie in plaats van het warme water om de werklast van uw kachel te verminderen.

Het droogproces vereist meer energie en kan efficiënter worden gemaakt door de pluizen vanger van de machine te verwijderen en schoon te maken voordat u uw kleding in doet. Zorg ervoor dat u tijdens deze periode geen van beide machines overvuld, omdat hierdoor wordt voorkomen dat ze hun inhoud en vereist mogelijk meervoudig gebruik. Voor het drogen is het hangen van kleding aan een lijn een ander middel om het elektriciteitsverbruik te verminderen.

Let Op De Lampen In Huis

De meest voor de hand liggende daders van elektriciteitsgebruik in onze huizen zijn de lampen en armaturen die het in licht omzetten. En voor veel mensen werken de gewoonten die diep zijn gezaaid alleen maar om hun gebruik te verergeren omdat het laten branden van lichten of het op een bepaald moment gebruiken van een overmatige hoeveelheid bijdraagt ​​aan een groter elektriciteitsverbruik. Gelukkig zijn er veel manieren om te besparen als het op verlichting aankomt.

Energie Besparen Met Het Licht En De Lampen

Een van de meest invloedrijke aanpassingen die kunnen worden gedaan om elektriciteit te besparen, is de overstap naar energiezuinige lampen. Deze eenvoudige wijziging zal de stroomverbruik bij het verlichten van uw huis aanzienlijk verminderen.

  • Van de beschikbare lampen op de markt, zijn LED’s de meest efficiënte vorm van deze lichten en ze kunnen meer dan 20 keer zo lang meegaan als traditionele gloeilampen, terwijl het grootste deel van de energie die ze krijgen wordt omgezet in licht. Ter vergelijking, slechts ongeveer 20% van de geleverde energie-gloeilampen komt als licht vrij.

stroom vergelijken

De koelkast natuurlijk niet te vergeten

Om uw voedsel en andere bederfelijke items intact te houden, is de koelkast verantwoordelijk voor de hele dag op elektriciteit, elke dag. Daarbij verbruikt de koelkast een aanzienlijke hoeveelheid energie. In het geval dat uw huis meerdere koelkasten heeft of een koelkast die al een aantal jaren bij de familie is, neemt dat verbruik alleen maar toe.

Besparen van energie met je koelkast

Om dit te verhelpen, kunt u overwegen te investeren in een nieuwe koelkast omdat deze in de loop der tijd efficiënter zijn gemaakt om ervoor te zorgen dat ze minder energie verbruiken tijdens het voortdurend afkoelen.

  • Houd tijdens het zoeken naar uw apparaat in de gaten voor een Energy Star-certificering. Energy Star is een vrijwillig programma van het Environmental Protection Agency en certificeert apparaten die mensen geld besparen en tegelijkertijd het milieu beschermen.
  • Als u niet geïnteresseerd bent in een nieuwe koelkast, hoeft u alleen de interne temperatuur in te stellen tussen 36 en 38 graden Fahrenheit en deze kan nog steeds optimaal werken en tegelijkertijd op elektriciteit besparen.
  • Gebruik van de elektrische oven

Als het tijd is om te koken, is het de oven die de meeste energie nodig heeft om ons voedsel te bereiden. Naast het verwarmen van gerechten met honderden graden, hebben sommige ovens geavanceerde functies zoals zelfreinigende functies die het bereiden van een maaltijd vergemakkelijken.

  • Om dit te doen is echter elektriciteit nodig. Bovendien verspreidt de warmte die door de elektrische oven wordt geproduceerd zich door het hele huis en kunnen de mensen in de oven proberen de effecten te verminderen door de airconditioner te gebruiken.

Hoe kun je met een elektrische oven energie besparen?

Om elektriciteit te besparen, kunt u overwegen om indien mogelijk over te schakelen van het gebruik van de oven naar de magnetron of de broodrooster. Ze verbruiken niet alleen minder energie, maar stoten ook niet hetzelfde soort warmte uit als ovens. En als een toegevoegde bonus, zal het vertrouwen op alternatieve bereidingsmethoden ervoor zorgen dat uw maaltijd sneller wordt gekookt.